Mam octe z grudnia 2010r 1.9TDI Obecny licznik to 1/2 FIS. Jakiego licznika mam szukać żeby mieć dodatkowo temp. oleju + obsługe tempomatu na maxidocie?
Gdzie ewentualnie można dostać nowy po dobych pieniądzach.
+
1. Jak sprawdzić numer licznika
2. Gdzie na Śląsku mozna zakodować licznik?
rapiduzz, drogi kolego poczytaj ten wątek (np. strona 9), nie ma tego zbyt wiele a dowiesz się wszystkiego , troszkę wysiłku nie zabije :diabelski_usmiech , ale dla Ciebie zrobię dobry uczynek i częściowo wskażę drogę:
generalnie każdy Ci poleci kolegę spacewalker, lub dobre ASO, ale z góry Ci mówię, że musi być naprawdę dobre. Ja akurat miałem takowe pod ręką. Lecz niestety w większości mówili, że się nie da. Tym bardziej jak kupisz używkę.
Naprawa liczników samochodów osobowych, ciężarowych, motocykli, skuterów, quadów, maszyn rolniczych i budowlanych. Naprawa wyświetlaczy samochodowych
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Szukam licznika MAXIDOT z polskim menu do OIIFL benzynka.
Z tego co wyczytałem najlepiej mieć licznik 1Z0920843Q ale i 1Z0920843K. Ten ostatni zależny od daty. Data jest na wlepie z tyłu licznika. Tylko czy ta data pokrywa się w jakiś sposób z softem? Jeżeli data na wlepie jest do końca maja 2011 to licznik bez polskiego, jeżeli od czerwca 2011 to z polskim. Czy mogę uznać ten wyznacznik za pewnik?
Pozdrawiam,
Rafał
[ Dodano: Wto 04 Lut, 14 12:55 ]
Zamieszczone przez misiek^wro
Zamieszczone przez lukaszz
Ja mam także 843K ale nie ma polskiego
Bo to jest tak, że liczniki z końcówką K mają 2 typy software'u i głownie te wyprodukowane do pierwszej połowy roku czyli do czerwca bodajże tego języka PL nie mają
Mam pytanie do znawców tematu:
A czy nie jest to tak, że te z datą produkcji (programowane) do 02.01.2011 nie mają PL a te od 03.01.2011 do 29.05.2011 mają PL. Z Etki wynika, że po maju już nie wychodziły z końcówką K.
[ Dodano: Wto 04 Lut, 14 14:21 ]
Zamieszczone przez ravas
Witam,
Szukam licznika MAXIDOT z polskim menu do OIIFL benzynka.
Z tego co wyczytałem najlepiej mieć licznik 1Z0920843Q ale i 1Z0920843K. Ten ostatni zależny od daty. Data jest na wlepie z tyłu licznika. Tylko czy ta data pokrywa się w jakiś sposób z softem? Jeżeli data na wlepie jest do końca maja 2011 to licznik bez polskiego, jeżeli od czerwca 2011 to z polskim. Czy mogę uznać ten wyznacznik za pewnik?
Pozdrawiam,
Rafał
[ Dodano: Wto 04 Lut, 14 12:55 ]
Zamieszczone przez misiek^wro
Zamieszczone przez lukaszz
Ja mam także 843K ale nie ma polskiego
Bo to jest tak, że liczniki z końcówką K mają 2 typy software'u i głownie te wyprodukowane do pierwszej połowy roku czyli do czerwca bodajże tego języka PL nie mają
Mam pytanie do znawców tematu:
A czy nie jest to tak, że te z datą produkcji (programowane) do 02.01.2011 nie mają PL a te od 03.01.2011 do 29.05.2011 mają PL. Z Etki wynika, że po maju już nie wychodziły z końcówką K.
[ Dodano: Czw 06 Lut, 14 23:43 ]
Witam,
Czy potrafi ktoś powiedzieć po oznaczeniu czy ten licznik będzie miał w menu język polski?
jaki muszę mieć licznik po FL żeby zatrybił z autem przed FL 2008??? Czy tu też trzeba spełnić warunek dopasowania konkretnego licznika pod konkretny rocznik auta???
Dziekuję za pomoc.
[ Dodano: Pon 31 Mar, 14 17:14 ]
PS. no i oczywiście żeby mial pelny FIS
maxpaynemm, ograniczeniem jest dostępność materiałowa
i to czy chcesz miec polskie menu czy nie
ja u siebie mam zegary z końca 2011 z polskim menu- bo tylko takie były do wzięcia od Misiek^wro
resztę ogarnie ci spacewalker
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Ograniczenie to jedynie Bilety Narodowego Banku Polskiego.
Licznik im młodszy tym lepszy
z Software 06xx bedzie miał PL.
Screen z naklejki jest SW0420 więc BEZ PL
spacewalker, czy da się zaprogramować w jakiś sposób polski język do licznika 842D ??
Widziałem ze ktoś to robił, ale wylutowują cały procesor, i przetłumaczonych masz kilka komunikatów typu " zapnij pasy" czy " sprawdz płyn do spryskiwaczy"
Witam . Szukam magika który zakoduje licznik w mojej Skodzińce . Tereny gdzie mogę się udać trasa Terespol - Warszawa , Terespol -Lublin . Klient który mi sprzedał licznik nie jest pewny jego pochodzenia więc nie chcę ryzykować w ASO . Octavia 2 2005 licznik z 02.2006 . Pozdrawiam
Może ktoś poradzi?. Kupiłem niedawno Octavie II 1/2FIS, problem polega na niedziałającym fisie z manetek. zakupiłem oba sugerowane kable do zmiany licznika na Maxidot itd. VCDS wygenerował błąd:
Address 17: Instruments Labels: 1K0-920-xxx-17.lbl
Part No SW: 1Z0 920 902 D HW: 1Z0 920 902 D
Component: KOMBIINSTRUMENT VD1 1620
Revision: V1620056 Serial number: SKZ7Z0F3986801
Coding: 0000001
Shop #: WSC 80093 222 69422
VCID: 3561C75F5CB4ADB0C3D
1 Fault Found:
00003 - Control Module
014 - Defective
2gi kabel łączy się i poprawnie działa z podzespołami ale nie z licznikiem, a więc nie mogę wyciągnąć z niego PINu, a odczyt epromu jest pusty. km czyta prawidłowo.
Chcę go zmienić z 2ch oczywistych powodów (wiem że to anglik)
Czy ktoś może ma pomysł jak to rozwiązać ?
Komentarz